JAKTLIA 

STORE & LYSE LEILIGHETER

Felix Arkitekter ble invitert til konkurranse om nye boliger på en tomt i Bærum kommune. Tomta ligger på et platå over Grini Næringspark med fritt utsyn mot Kolsås. Vi valgte å trekke bebyggelsen lengst mulig vekk fra skrenten ned mot industriområdet, slik at bebyggelsen åpner seg mot landskapet. Vestvendt orientering gir gode solforhold både ute og inne og utsikt for alle leilighetene.

 

Bebyggelsen består av et sammenhengende volum i 3 etasjer satt sammen av byggeklosser med horisontale og vertikale forskyvninger. Den horisontale og vertikale forskyvningen av volumene gir spill i fasaden med lys og skygger, og gir varierte og gode uterom med private terrasser og vestvendt fellesareal. Bebyggelsen fremstår som en slags hybrid mellom rekkehus og blokk: man har alle fordelene med å bo i blokk, for eksempel ved at det er direkte atkomst fra garasjekjeller til leilighet, samtidig som man får følelsen av å bo i hus med skjermede uteplasser og fritt utsyn.

 

Den sannsynlige kjøpergruppen for leilighetene ble vurdert som villaeiere i området omkring; etablerte som ønsket å flytte til noe enklere uten å måtte ofre kvalitet og størrelse. Leilighetsfordelingen skisserer derfor en overvekt av 3-roms leiligheter med gjennomsnittsstørrelse på 100 m². De største 3-roms leilighetene har mulighet for et ekstra soverom. De fleste 4-roms leilighetene går over to plan og har dobbel tak- og vindushøyde i oppholdsrom. 

BOLIG 

 

Sted  Bærum

Areal  ca. 7.600 m²

Status  Avsluttet

Oppdragsgiver  Backe Prosjekt

Type prosjekt Invitert konkurranse

Jaktlia
Jaktlia

3D illustrasjonsperspektiv

press to zoom