KIELLANDS HUS 

KVARTALSBEBYGGELSE PÅ ALEXANDER KIELLANDS PLASS

Alexander Kiellands plass ligger ved krysset Waldemar Thranes gate / Uelands gate, ikke langt fra Akerselva som er den gamle grensen mellom øst og vest i Oslo. Her ligger Kiellands Hus, med den opprustede, grønne parken som nærmeste nabo. Navnet Kiellands Hus henspiller selvfølgelig på den berømte forfatteren og hans tilknytning til handelshusene i gamle Stavanger.

Prosjektet omfatter 6 boligetasjer med 226 leiligheter, fra ettroms til fireroms, omkring et felles skjermet gårdsrom. Den inntrukne toppetasjen gir plass til store private og felles takterrasser. Forretningssenteret har inngang fra Alexander Kiellands plass, hvor butikkene er samlet omkring et ovalt åpent rom, dels på gateplan og dels i underetasje. I tillegg rommer prosjektet en stor, overbygd bensinstasjon. Under bygget ligger en felles parkeringskjeller med over 150 bilplasser.

Bygget er i hovedsak oppført med bærende betongkonstruksjoner. Over bensinstasjonen hvor det var krav om større søylefrie områder, måtte det benyttes hulldekker med 15 m spenn.

Beregnet støynivå sammen med kompliserte, spesielle krav i reguleringsbestemmelsen resulterte i at leilighetene mot hovedgatene fikk inntrukne vinterhager som gir en lyd- og varmeisolerende overgangssone. På utsatte punkter ble det benyttet doble vinduer for å tilfredsstille lydisolasjonskravene.

Hovedmaterialet utvendig er tegl i ulike farger, supplert med pussede flater og inntrukne glasspartier som bryter opp det store kvartalet i mindre seksjoner.

Oppdraget har omfattet byggesaks- og plangjennomføring overfor myndighetene, detaljprosjektering av næringsdel, bensinstasjon og boliger, samt utarbeidelse av skiltplan og profilering for forretningssenteret.

226 BOLIGER OG NÆRING

Sted Oslo

Størrelse  31.000 m² BTA
Status  Ferdigstilt 2007
Oppdragsgiver BundeBygg AS
Type prosjekt  Byggesak, omregulering, Profil- og skiltplan med logo

Kiellands Hus
Kiellands Hus

Gårdsrom

press to zoom