KIELLANDS HUS - NÆRING 

KVARTALSBEBYGGELSE MED NÆRING OG BOLIGER

Kiellands Hus ligger i krysset Waldemar Thranes gate / Uelands gate, med den opprustede, grønne parken Alexander Kiellands plass som nærmeste nabo. Kiellands Hus i Oslo er et moderne og spennende innredet nærsenter, et butikksenter som fungerer som knutepunkt i denne sentrale bydelen.

I området rundt Alexander Kiellands plass skjedde det en omfattende boligutvikling. Parken hadde også fått et betydelig ansiktsløft. Det var et opparbeidet behov for nye forretningstilbud i området, og det nye Kiellands Hus ble derfor fort populært. Senteret er blitt et naturlig knutepunkt da det finnes veldig gode bussforbindelser som går i alle retninger.

Med poeten og visesangeren Lillebjørn Nilsen som trekkplaster slo Kiellands Hus moderne kjøpesenter dørene opp for publikum sommeren 2006. Det er ca. 9 butikker og kaféer, en stor matbutikk og et parkeringsanlegg i kjelleren med mer enn 150 parkeringsplasser. På gateplan er det også en stor bensinstasjon med vaskehall, både automat og selvvask.

Totalarealet for Kielland Hus er ca. 30 000 kvadratmeter. Av dette utgjør næringslokalene ca. 6400 m2, og den overbygde bensinstasjonen ca. 2700 m2.

Forretningssenteret har inngang fra Alexander Kiellands plass, med butikkene samlet omkring et ovalt åpent rom, dels på gateplan og dels i underetasje. Løsningen gir et lyst og vennlig interiør, med dagslyset som faller inn via første etasje og ned i den åpne vestibylen i underetasjen.

Oppdraget har omfattet byggesaks- og plangjennomføring overfor myndighetene, detaljprosjektering av næringsdel, bensinstasjon og boliger, samt utarbeidelse av skiltplan og profilering for forretningssenteret.

NÆRING OG BOLIG

Sted Alexander Kiellands plass, Oslo

Størrelse  ca. 13.400 kv.m. næring
Status  Ferdigstilt 2007
Oppdragsgiver BundeBygg AS
Type prosjekt  Byggesak, omregulering, Profil- og skiltplan med logo

Kiellands Hus
Kiellands Hus

Kafe og restauranter med utesitteplasser

press to zoom